Derby Arona 2015

 


 Team Leyen Paloma wint finale Derby Arona Tenerife 2015

 


 



De finale kon dit jaar niet mooier zijn 10 jarige bestaan van de Loft Derby Arona Tenerife

En dan Belgische liefhebbers die de finale winnen wie had dit kunnen dromen. Bij het inkorven waren de vooruitzichten zeer goed om vandaag vrijdag 27 maart te lossen het weer was uitstekend.


Op het eiland fuertafentura werden 209 duiven gelost om richting Tenerife te vliegen de 209 duiven werden om 8:30 bevrijd.

De spanning was te snijden rond 11:00, de vele liefhebber die aanwezig waren hielden enkel het luchtruim in de gaten om de éérste duiven te zien aankomen op de loft.

11:18 viel de eerste duif op het hok vol spanning werd naar de video schermen gekeken wie Derby Arona 2015 zou binnen halen, dit was dit jaar voor het Belgische team Leyen paloma.

Deze duif vloog afgelopen zomer al de finale in Nevele en haalde de 90ste plaats, team leyen paloma kocht deze duif terug en stuurde deze duif naar het zonnige Tenerife, waar deze duif alle voorbereidingen meedeed om naar de finale te gaan. De jonge doffer werd gekweekt bij Mertens Roger uit St-Truiden, en aangekocht door het team leyen paloma waar ze op twee loft race gespeeld werd Nevele en Tenerife en dit wat bijna onbestaand is. Met dit als resultaat.

 



Bekijk hier het  resultaat